Werkdagen vóór 20:00 besteld, morgen gratis in huis
Op voorraad
SKU
silvano-light

Lichtgewicht Waterbed

Lichtgewicht Waterbed
Inclusief BTW
Maak je keuze
Maak je keuze
Maak je keuze
Maak je keuze
Maak je keuze
Maak je keuze
Maak je keuze
Waardering:
100 % of 100

Het Lichtgewicht Waterbed is een soort light versie van een waterbed. Het is eigenlijk een soort lichtgewicht watermatras dat geplaatst kan worden op een bestaande lattenbodem of boxspring. Absolute ontspanning en ultiem comfort, dat is wat slapen op water betekent. Bij het Silvano Lichtgewicht Waterbed profiteert u van deze voordelen van een waterbed, op uw huidige ledikant of boxspring.

Vanaf 399,-
399
Prijs inc. BTW en gratis verzending
Kan op uw huidige bed geplaatst worden
Biedt meer dan elk ander matras
Heerlijk ligcomfort
Advies nodig? Bel gratis +31 85 001 28 30
WhatsApp ons +31 85 001 3474

Lichtgewicht Waterbed

Kan geplaatst worden op een bestaande latenbodem of boxspring

Het Lichtgewicht Waterbed is een soort light versie van een waterbed. Het lichtgewicht watermatras wordt gevuld met 60 tot 80 liter water, dit is vele malen minder t.o.v. een normaal waterbed. Dit maakt het lichtgewicht watermatras geschikt om op een stevige lattenbodem of boxspring te plaatsen. Absolute ontspanning en ultiem comfort, dat is wat slapen op water betekent. Bij het Lichtgewicht Waterbed profiteert u van deze voordelen van een waterbed, op uw huidige ledikant of boxspring.

Gratis onderhoudspakket

Gratis onderhoudspakket

Het waterbed wordt compleet geleverd met watermatras, matrastijk en verwarming. In onderstaande tabel kunt u zien welke opties standaard zijn inbegrepen en welke opties optioneel zijn. Daarnaast kunt u door te klikken op één van de bovenstaande tabs meer informatie krijgen m.b.t. het vinyl, de stabilisaties, de verwarming, de matrastijk, de verlichting en de bezorging en (de)montage.

Standaard inbegrepen

opties

Speciale gezondheidsvriendelijke vinylkwaliteit MESAMOLL 2 van LANXESS
Veiligheidsvoering van MESAMOLL 2 van LANXESS
Watermatras monosysteem
Exclusieve Comfort (vulling 300 g/m2) wasbare matrastijk Matrastijk Tencel (vulling 550 g/m2), Matrastijk Silvertouch (vulling 550 g/m2)
Extra boventijk en Topliner
Matrastijk uitwisselbaar door speciale Opti® rits  
Keuze uit 4 verschillende stabilisaties
Carbon Classic Analoog verwarming
  Isolatiemat (bespaar 20% energie kosten)
  Bedverlichting en led leeslampjes
  Bedtextiel (Kussens, dekbedden en hoeslakens)
  Slangen, pompen en onderhoudsmiddelen
Onderhoudspakket t.w.v. €40,-  
10 Jaar garantie  
Online te downloaden instructieboekje  
Online opbouw-instructiefilm  
Gratis bezorging Montage en/of demontage

Vinyl

Garantie Watermatras

Het omhulsol van een watermatras bestaat uit een folie die ook wel vinyl wordt genoemd. Het Silvano Lichtgewicht Waterbed wordt standaard met het beste kwaliteits vinyl (Mesamoll 2) geleverd.

Mesamoll 2 vinyl

Silvano Waterbedden biedt op Mesamoll 2 vinyl 10 jaar garantie! Mesamoll 2 vinyl is namelijk het meest hoogwaardige soort vinyl en zorgt voor een langere levensduur van het watermatras. Watermatrassen gemaakt van mesamoll 2 vinyl zijn sterk, bijzonder slijtvast en dikker dan andere vinylsoorten. Een ander groot voordeel van dit type vinyl is dat het milieuvriendelijker is dan bijvoorbeeld DIN EN 71-3 vinyl. Daarnaast is mesamoll 2 vinyl geschikt voor heat-sealing (naadloos lassen).

De tabel rechts laat het kwaliteitsverschil zien tussen Mesamoll 2 vinyl en normaal DEHP vinyl. Voor het testen van de duurzaamheid werden beide vinylsoorten blootgesteld aan Noordzeezouten en bacteriën. Het vinyl van het veel gebruikte DEHP waterbed toont een beduidend grotere slijtageaanslag op de elasticiteit en duurzaamheid. Het Mesamoll 2 vinyl is daarentegen na vijf jaar nog steeds in top conditie!

Stabilisatie

Bij Silvano Waterbedden kunt u het ligcomfort van het Waterbed Lichtgewicht volledig naar uw eigen wens samenstellen. U kiest namelijk uit diverse stabilisatieopties om uw gewenste ligcomfort te creëren.

Stabilisatie opties

U heeft de keuze uit F0 tot en met F4. Bij de stabilisatie F0 bevat het watermatras 0 vezellagen waardoor het watermatras 0% demping heeft. Gaat u op dit watermatras liggen? Dan duurt het ca. 10-15 seconden tot volledige demping. Bij de stabilisatie F4 bevat het watermatras 4 vezellagen (120% demping) en duurt het ca. 2-3 seconden tot volledige demping. De vezellagen zijn van zeer hoge kwaliteit en behandeld met een extra coating. De extra coating zorgt er voor dat de vezels in een optimale conditie blijven en er tegelijkertijd minder luchtvorming vormt in het watermatras. De vezels worden door 8 speciale bevestigingen met de hand aan elkaar genaaid, om het loslaten van de vezellagen te voorkomen.

Stabilisatie watermatras F0
F0 - 0% demping
0 vezellagen
ca. 10-15 sec. tot volledige demping
Stabilisatie watermatras F2
F2 - 40% demping
2 vezellaag
ca. 5-6 sec. tot volledige demping
Stabilisatie watermatras F3
F3 - 95% demping
3 vezellagen
ca. 4-5 sec. tot volledige demping
Stabilisatie watermatras F4
F4 - 120% demping
4 vezellagen
ca. 2-3 sec. tot volledige demping
 

Verwarmen en energiebesparing

Een belangrijk onderdeel van het waterbed is de waterbed verwarming. Het waterbed moet immers in de winter lekker warm zijn en in de zomer lekker koel. Maar u wilt natuurlijk niet dat uw waterbed te veel stroom verbruikt. Daarom bieden wij ook een oplossing om het energieverbruik te reduceren.

Waterbed Verwarming

Het Silvano Lichtgewicht Waterbed wordt standaard geleverd met de waterbed verwarming Carbon Classic. De waterbed verwarming Carbon Classic heeft een hoogwaardige Duitse kwaliteit. De waterbed verwarming beschikt dan ook over vijf jaar garantie. Naast de degelijke Duitse kwaliteit, is dit model uiterst betrouwbaar, veilig, makkelijk te bedienen en heeft het een laag energieverbruik. Met de waterbed verwarming Carbon Classic profiteert u van een energiebesparing tot wel 20%.

 • Met deze luxe regelaar kunt u de exacte temperatuur instellen
 • Regelaar is afkoppelbaar
 • Hoogwaardige Duitse kwaliteit
 • Betrouwbaar, veilig, makkelijk te bedienen
 • Kinderslot
 • Laag energieverbruik (energiebesparing tot wel 20%)
 • Vijf jaar garantie
Watermatras verwarming Carbon

Isolatiemat

Bespaar tot wel 20% energiekosten door uw waterbed te voorzien met een isolatiemat! De zijkanten en bovenkant van een waterbed zijn voldoende geïsoleerd door de schuimranden en de waterbed tijk. Maar aan de onderkant van het waterbed gaat ontzettend veel warmte verloren. Een isolatiemat kan dit warmteverlies opvangen. De isolatiemat komt onder het matras en de verwarming te liggen, zodat de warmte niet naar onder verloren gaat. Een isolatiemat wordt gemaakt van schuim in combinatie met een aluminium laag. Door de aluminium laag wordt de warmte gereflecteerd waardoor de warmte weer terugkeert richting het watermatras. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Gezien de lange levensduur van een waterbed, wordt de eenmalige investering zeker terugverdiend. Een isolatiemat is echter enkel te gebruiken bij een softside waterbed.

Waterbed isolatiemat

Matrastijk

Om uw watermatras te beschermen tegen vuil en transpiratie raden wij altijd aan om een matrastijk en topliner te gebruiken.

Matrastijk

Een waterbed tijk beschermt uw watermatras tegen vuil en transpiratie. Daarnaast moet het comfort bieden door een optimale regulatie van vocht en temperatuur. Bij het samenstellen van uw waterbed kunt u bij Silvano Waterbedden kiezen uit drie tijken met elk hun eigen voordeel. Het assortiment bestaat uit de Comfort waterbed tijk, de Tencel waterbed tijk en de Silvertouch waterbed tijk. Bij alle afmetingen onder de 160 cm breedte, is de waterbed tijk voorzien van een rits aan de buitenzijde. Zo kunt u gemakkelijk het ene bovendeel wisselen met het ander bovendeel, wat erg handig is als er een deel in de was gaat. Daarom bieden wij in onze configurator ook de mogelijkheid om gelijk een extra boventijk mee te bestellen. Vanaf 160 cm breedte is de waterbed tijk ook in het midden voorzien van een speciale rits. Zodoende is de waterbed tijk deelbaar, waardoor het beter in de wasmachine past.

Comfort Matrastijk

Matrastijk Comfort

De comfort matrastijk heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De tijk is makkelijk in gebruik doordat het rondom afgeritst kan worden. De tijk is gemaakt van een hoge kwaliteit stof (220 gr/m2) en is wasbaar tot 60 graden.

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk in gebruik
 • Wasbaar tot 60 graden

Tencel Matrastijk

Matrastijk Tencel

De tencel waterbed tijk is een extra zware kwaliteit tijk waarin vocht opnemende tencel vezels zijn verwerkt. Daardoor heeft de tijk optimale vochtregulerende en temperatuurregulerende eigenschappen. Het is in de winter heerlijk warm en in de zomer aangenaam koel. Door gebruik te maken van extra zware kwaliteitsmaterialen, gaat deze tijk extra lang mee.

 • Tijk met vocht opnemende tencel vezels
 • Optimale vochtregulerende en temperatuurregulerende eigenschappen
 • Hoogwaardige kwaliteit

Silvertouch Matrastijk

Matrastijk Silvertouch

De Silver Touch tijk is ontwikkeld om de vorming van schadelijke micro-organismen en ongezonde bacteriën en schimmels te elimineren. Hierdoor blijft uw waterbed tijk langer fris. Daarnaast beschikt ook deze tijk over een optimale vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen.

 • Door vezels te ioniseren met zilver biedt de waterbed tijk extra weerstand tegen schimmels en bacteriën.
 • Optimale vochtregulerende en temperatuurregulerende eigenschappen
 • Hoogwaardige kwaliteit

Topliner

Een topliner is een extra beschermlaag voor uw watermatras. De topliner wordt geplaatst tussen de tijk en het watermatras. Stof, vuil en lichaamsvocht krijgen zo weinig tot geen kans om in aanraking te komen met het vinyl van uw watermatras. Dit komt de duurzaamheid en flexibiliteit van uw watermatras ten goede. Een schoon watermatras heeft in principe ook een langere levensduur. De topliner is in de wasmachine wasbaar op 40 graden.

Topliner met rits

Topliner met rits

Rits deze beschermingslaag met rits-systeem tussen de bovenkant van tijk en uw watermatras. Doordat deze beschermingslaag vast geritst wordt aan de tijk, kan het niet verschuiven. De beschermingslaag vangt vuil, transpiratie en stof op die voorheen door de boventijk rechtstreeks op uw matras terechtkwam. Dankzij deze beschermingslaag hoeft u het vinyl van uw matras niet zo vaak schoonmaken. Hierdoor verhoogt u de levensduur van uw watermatras.

Topliner met elastiek

Topliner met elastiek

Wat betreft de functie is deze beschermingslaag met elastische band vergelijkbaar met een beschermingslaag met rits. Dankzij het systeem van elastische band is de beschermingslaag geschikt voor elk type van watermatras. Het kan ook met matrastijken en watermatrassen van andere merken gecombineerd worden. De elastische band van de beschermingslaag zorgt ervoor dat de laag beter blijft zitten dan bij een systeem met hoekelastieken. Deze topliner kan zoals een hoeslaken over de foamranden geplaatst worden.

Verlichting

Bij Silvano Waterbedden kunt u gelijk de verlichting voor uw waterbed mee bestellen. Het assortiment bestaat uit uitstapverlichting en LED-leeslampen. De uitstapverlichting reageert op beweging en geeft een warm licht, op het moment dat u uit bed stapt. Zo kunt u veilig de weg door de slaapkamer vinden. Zodra er geen beweging meer in de ruimte wordt waargenomen, schakelt de verlichting uit.

De LED-leeslamp is voorzien van een energiezuinig LED-lampje in de sfeervolle kleur ´warmwit´. De leeslamp kan ook na aanschaf en plaatsing van het bed, d.m.v. twee schroeven aan de achterzijde van het hoofdbord op elke gewenste hoogte worden bevestigd. Door de minimalistische vormgeving, passen de LED-leeslampen in elk slaapkamer interieur. Het bovenste gedeelte kan in elke gewenste positie worden gebogen. De bediening is eenvoudig doordat de aan/uit knop op de lamp kop zelf zit.

 • Werkt op 12 Volt (laagspanning)
 • Is voorzien van het CE-keurmerk
 • Wordt in een set van 2 leeslampen geleverd
 • Voorzien van een 12/230 Volt transformator
 • Kleur armatuur: rvs look met grijs accent

Bezorging en (de)montage

Bij Silvano Waterbedden wordt uw waterbed altijd gratis thuisbezorgd. Daarnaast kunt u er voor kiezen om het waterbed zelf te (de)monteren, of u kunt dit laten doen door vakbekwame monteurs. U kunt kiezen uit de onderstaande drie mogelijkheden:

Waterbed zelf monteren

U hebt de mogelijkheid om uw waterbed zelf te monteren. De montage van het waterbed is namelijk zeer goed zelf te doen en u bespaart hier geld mee. Het gaat in feite om een bouwpakket. Op onze website staan diverse handleidingen en instructie video's, zodat u stap voor stap het waterbed zelf kan monteren. Bij deze mogelijkheid wordt het waterbed uiteraard gratis thuisbezorgd. Indien u op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, heeft u het waterbed Lichtgewicht morgen in huis!

Montage

Wanneer u de montage liever overlaat aan onze vakbekwame monteurs kiest u voor deze mogelijkheid. Onze ervaren monteurs hebben ruime kennis op het gebied van het monteren van waterbedden. Bij deze mogelijkheid neemt onze klantenservice z.s.m. contact met u op voor het maken van een montage afspraak. De kosten voor deze service bedragen €199,-.

Bezorging, montage en demontage

Wij kunnen u volledig ontzorgen bij de aankoop van een waterbed. Naast het monteren van uw nieuwe waterbed, kunnen wij ook zorgdragen voor de demontage van het oude (water)bed. De kosten hiervoor bedragen €289,-. Onze afdeling klantenservice neemt zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een (de)montage afspraak.

Retour nemen oude waterbed of watermatras

Omdat wij u de beste service willen verlenen, bieden wij ook de mogelijkheid om het oude waterbed of watermatras retour te nemen. Bij de levering van uw nieuwe waterbed nemen wij dan direct het oude exemplaar mee. Op deze manier hoeft u zich geen zogen te maken op het moment dat uw nieuwe waterbed geleverd wordt. De kosten voor deze service bedragen €149,- voor een compleet waterbed en €89,- voor het retour nemen van uw oude watermatrassen. Let op! Deze service is alleen mogelijk in combinatie met montage of demontage.

Gerelateerde Berichten

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lichtgewicht Waterbed
Uw waardering