Welke waterbed vloeistof moet ik gebruiken?

Welke waterbed vloeistof moet ik gebruiken?

Ten behoeve van uw waterbed onderhoud zijn er zijn er diverse waterbed vloeistoffen te bestellen in onze online shop. In dit artikel geven wij een duidelijk overzicht van alle verschillende soorten onderhoudsmiddelen voor uw watermatras. Onze producten zijn geschikt voor elk merk en type waterbed. Lees hier welke waterbed vloeistof u kunt kopen voor het onderhouden van uw waterbed.

Wat is waterbed conditioner

Het gebruik van waterbed conditioner is zeer aan te bevelen. Dit product is essentieel voor een goede kwaliteit van het water in uw watermatras. Het voorkomt nare geurtjes door bacteriegroei. Verder is het een anti algen middel en gaat het algengroei tegen in het water van uw watermatras. Waterbed conditioner is giftig voor deze organismen. Waterbed conditioner zelf maken? Ons product is 100% biologisch afbreekbaar en heeft een scherpe prijs! Lees hieronder hoeveel conditioner u in uw waterbed moet gebruiken.

Waterbed vloeistof

Waterbed conditioner toevoegen aan het waterbed voor onderhoud en hygiëne

Hoe werkt het gebruik van conditioner voor uw waterbed?

Het gebruik van waterbed conditioner is zeer eenvoudig. Elk half jaar kunt u de inhoud van het flesje in uw watermatras gieten. Wanneer u een duo waterbed systeem heeft dan kunt u de inhoud verdelen over de twee watermatrassen.

Tip: Gebruik nooit een tuinslang bij het vullen van uw watermatras. Ze zijn een voedingsbodem voor bacteriën en algen. Een tuinslang bevat aan de binnenzijde algen en bacteriën die kunnen zorgen voor bacterie en algengroei. Koop daarom altijd bij ons een waterslang die geschikt is voor het vullen en legen van een waterbed.

Wat is waterbed vinylcleaner

Waterbed vinyl heeft net als een standaard matras een beperkte levensduur. Door goed onderhoud kunt u de levensduur verlengen.

Silvano waterbed vinylcleaner is speciaal geschikt voor het onderhoud van waterbed vinyl. Naast het reinigen beschermt dit onderhoudsmiddel uw watermatras. Het voorkomt het uitdrogen van het vinyl waardoor scheurtjes door transpiratie (zout), oxidatie en uitdrogen beperkt of voorkomen worden. Dit product kan zowel voor de waterzak als voor de veiligheidsvoering van uw waterbed toegepast worden.

Waterbed vinylcleaner

Waterbed schoonmaken met vinyl cleaner

Hoe werkt het gebruik van vinylcleaner voor waterbedden?

Spray de vinylcleaner op uw watermatras en/of veiligheidsvoering. Poets dit speciale schoonmaakmiddel voor vinyl uit met een zachte doek en maak zo uw watermatras schoon en fris.

Wat is waterbed luchtbinder

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Houd u daarom ook goed aan alle onderhoudsvoorschriften voor uw watermatras zoals het tijdig toevoegen van waterbedconditioner.

Wanneer u last heeft van overmatige bacteriegroei in uw watermatras dan kunnen deze bacteriën zuurstof uitscheiden. Dit is op zijn beurt weer een voedingsbodem voor zuurstofminnende bacteriën en algen. Ook kan een luchtbel in een waterbed oncomfortabel zijn. Het ontluchten van uw watermatras is daarom ook belangrijk. Zuurstof is een voedingsbodem voor bacteriën, algen, Hefe of zelfs schimmelvorming.

Met Silvano waterbed luchtbinder voorkom je luchtbellen. Dit product is gebaseerd op isothiazonen combinaties. Het product bevat natriumsulfiet dat samen met zuurstof gebonden wordt in natriumsulfaat. Wanneer de zuurstof op is stopt het proces totdat er eventueel weer zuurstof voorhanden is. Er is dus een buffer. 40 gram luchtbinder bindt circa 10 liter zuurstof.

Waarom gebruik ik waterbed anti-schuimmiddel?

Waterbed Anti-schuim is een ontschuimer concentraat. De werkzame stof van Silvano ontschuimer legt een dunne film over het waterbedvinyl en de stabiliseringsvliezen heen. Hierdoor komt het lucht naar de oppervlakte en kan deze uitgestreken worden. Dit middel gaat ook schuimvorming tegen van waterbed conditioner. Wij adviseren u om dit product toe te passen in combinatie met Silvano luchtbinder.

Hoe werkt het gebruik van een anti-schuimmiddel?

  1. Voeg het ontschuimerconcentraat toe aan elke matras helft en vermeng het.
  2. Laat de vulopening iets open en ontlucht het watermatras.
  3. Ontlucht na 3 dagen nogmaals en voeg eventueel nog Silvano luchtbinder toe aan uw watermatras.

Wat is waterbed geurneutralisatie

Net als elk merk waterbed is waterbed geurneutralisatie geschikt voor elk model en type waterbed. Dit product heeft als doel om geurtjes op natuurlijke wijze aan te pakken. Geurneutralisator bestaat uit natuurlijke oliën en essences welke geurtjes direct neutraliseert. De bijzondere micro-organismen zorgen ervoor dat stoffen die zorgen voor een onaangename geur op natuurlijke wijze biologisch afgebroken worden. Het resultaat is een snelle en langdurige geuneutralisatie.

Hoe werkt het gebruik van Silvano waterbed geurneutralisatie?

Meng de geurneutralisator met een verhouding van 1:10 met water. Sproei het mengsel op alle zichtbare plaatsen van je watermatras, bedekking etc. Het mengsel moet binnen enkele dagen aangebracht worden. Dit omdat de werking afneemt door het afsterven van de micro-organismen.

Waterbed Relax voor een extra wellness gevoel

Waterbed Relax is een wellness product dat verkrijgbaar is in diverse geuren. Dit product zorgt voor een aangename geur van uw waterbed en uw slaapkamer. Dit product is geen waterbed conditioner!

Andere voordelen van Silvano waterbed relax

  • Het houdt luchtvorming tegen
  • Er zijn onderhouds substanties toegevoegd zodat het vinyl aan de binnenzijde goed onderhouden wordt.

Hoe werkt het gebruik van Silvano waterbed Relax?

Voeg het product met de geur van uw keuze toe aan het water van uw watermatras. Daarna blijft deze 2 tot 3 maanden heerlijk geuren.