Watermatras vervangen? Maak de juiste keuzes!

Watermatras vervangen? Maak de juiste keuzes!

Uit ervaring weten wij dat het kiezen van een nieuw watermatras soms lastig is. Wij adviseren onze klanten daarom actief via telefoon, mail, chat of in onze showroom om de juiste keuzes te maken.

Watermatras Vervangen

Welke vinylsoorten zijn er voor uw waterbed matras?

Wij hechten zeer veel belang bij uw gezondheid. Ons waterbed vinyl voldoet aan alle Europese normen. De weekmaker en het bindmiddel in ons waterbed vinyl voldoen aan de Europese richtlijnen voor levensmiddelenverpakkingen en de DIN EN 71-3 norm. Weekmaker zorgt voor een levenslange flexibiliteit en dichtheid. Kortom een gegarandeerd gezondheidsvriendelijke vinylkwaliteit.

Wij maken bij de productie van onze watermatrassen gebruik van 2 soorten vinyl namelijk DIN EN 71-3 vinyl en Mesamoll 2 Vinyl.

DIN EN 71-3 vinyl

Het DIN EN 71-3 vinyl dat wij toepassen voldoet aan alle gezondheidsnormen van de van de Europese Unie. Het product heeft een lange levensduur en is vrij van zware metalen. Het is van de twee opties de goedkoopste keuze. Wij geven 5 jaar garantie op lasnaden.

Mesamoll 2 Vinyl

Het Mesamoll 2 vinyl vergt een iets hogere investering. Hier krijgt u dan ook wel iets voor terug. Mesamoll 2 Vinyl is namelijk speciaal ontwikkeld voor de waterbeddenmarkt. Hierdoor is dit product optimaal afgestemd op de toepassing in waterbedden.

Mesamoll 2 Vinyl is flexibel, milieuvriendelijk en zeer slijtvast. Omdat dit materiaal dikker is, is het zeer slijtvast. Mesamoll 2 vinyl is zeer geschikt voor heat-sealing ofwel het naadloos lassen van uw watermatras in onze fabriek. Ook in testen waarbij het materiaal is blootgesteld aan Noordzee zouten en Noordzee bacteriën is de extra duurzaamheid van Mesamoll 2 Vinyl bewezen.

Mono of duo waterbed systeem?

Voor een éénpersoons waterbed wordt er een mono systeem toegepast. Bij een tweepersoons waterbed heeft u de keuze uit een mono of een duo systeem.

Mono waterbed systeem

Bij een mono systeem heeft u slechts één waterbedmatras nodig. Deze wordt op temperatuur gehouden met één waterbed verwarming. Wij adviseren dit systeem voor éénpersoons waterbedden.

Duo waterbed systeem

Voor een tweepersoons waterbed adviseren wij een duo systeem. Hiermee kan het waterbed aangepast worden aan uw individuele slaapwensen. De temperatuur kan per watermatras individueel ingesteld worden. Nadeel is dat hiervoor wel twee waterbed verwarmingselementen benodigd zijn.

Bij een duo systeem kunt u onafhankelijk van uw partner een stabilisatie type kiezen. Tussen de twee watermatrassen wordt een warmtescheidingswand geplaatst. Wanneer partners qua gewicht verschillen, adviseren wij altijd het gebruik van een duo systeem. Bij het in en uitstappen zal er geen deining zijn bij uw partner. Kortom een duo systeem zorg voor extra comfort en match meer met de individuele slaapwensen van u en uw partner.

Voordelen

  • Individuele temperatuurregeling
  • Individuele stabilisatie
  • Individueel slaapcomfort
  • Geen deining bij in- en uitstappen.

Nadelen

  • Warmtescheidingswand benodigd
  • Kosten extra verwarmingselement

Standaard stabilisatie

Bij het samenstellen van uw watermatras kunt u kiezen uit 9 verschillende dempingen. U kunt kiezen uit een range van ca. 10-15 seconden tot volledige demping (F0 - 0% demping) zonder extra vezellagen tot ca. 0 sec. tot volledige demping F8 - 120% demping met 8 vezellagen.

Wij adviseren onze klanten veelal F7 - 100% demping. Met de 7 vezellagen duurt het ca. 0 seconden tot volledige demping. Kortom, dit matras geeft weinig deining en biedt alle gemakken van een waterbed!

F0 - 0% demping
0 vezellagen
ca. 10-15 sec. tot volledige demping

F1 - 20% demping
1 vezellaag
ca. 6-8 sec. tot volledige demping

F2 - 40% demping
2 vezellagen
ca. 5-6 sec. tot volledige demping

F3 - 60% demping
3 vezellagen
ca. 4-5 sec. tot volledige demping

F4 - 80% demping
4 vezellagen
ca. 3-4 sec. tot volledige demping

F5 - 95% demping
5 vezellagen
ca. 2-3 sec. tot volledige demping

F6 - 100% demping
6 vezellagen
ca. 1-2 sec. tot volledige demping

F7 - 110% demping
7 vezellagen
ca. 0.5 sec. tot volledige demping

F8 - 120% demping
8 vezellagen
ca. 0 sec. tot volledige demping

Extra stabilisatie opties

Naast onze standaard stabilisaties bieden wij ook extra luxe opties aan.

3D Fiber met 5 zone drukverdeling

Boven de vijf stabilisatie lagen wordt een 3D schuimkern met 5 zone drukverdeling bevestigd. Dit geeft extra ondersteuning voor buik, heup en schouders.

Aqua Sense Foam kern

Dit type is geschikt voor elk lichaamstype. De schuimkern heeft een zeer open celstructuur waardoor het water vrij kan bewegen tussen de verschillende cellen.

Lendensteun

Een lendensteun in het midden van uw watermatras zorgt ervoor dat uw lenden / heupen minder ver in het matras zakken. Kortom een beetje extra ondersteuning voor de relatief zwaardere delen van uw lichaam.

Tip: Gebruik nooit een tuinslang bij het vullen van uw vervangings waterbedmatras. Een tuinslang bevat bacteriën en zijn algen werend, zie ook artikel over het vullen en leegpompen van uw waterbed. Gebruik altijd waterbed conditioner zodat bacteriën en zijn algen geen kans krijgen.

Watermatras kopen, en nu….

Zoals u ziet is een watermatras geheel aanpasbaar aan uw individuele slaapwensen. Onze ervaren slaapadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes voor het voor u beste watermatras!