Kan ik mijn waterbed leegpompen met een tuinslang?

Kan ik mijn waterbed leegpompen met een tuinslang?

U wilt uw waterbed verplaatsen omdat u gaat verhuizen of u uw kamer grondig wilt schoonmaken. U moet eerst uw waterbed leeg laten lopen, anders kan u uw waterbed beschadigen. Veel mensen denken dat je het waterbed met een tuinslang leeg kan laten lopen, maar dat adviseren wij niet. Waarom niet?

Waterbed leegpompen met speciale slang voor waterbedden

Waarom kan ik mijn waterbed niet leeg laten lopen met een tuinslang?

  • Een tuinslang is niet sterk genoeg, omdat hij niet is gewapend. Als u uw bed vacuüm trekt, dan trekt de slang zichzelf ook samen, waardoor er geen water meer uit kan komen.
  • Met een tuinslang kunt u het waterbed niet helemaal leegzuigen. Hierdoor kunt u het waterbed ook niet vacuüm zagen. Hierdoor kan uw waterbed beschadigen.
  • Een tuinslang is vaak niet helemaal schoon, waardoor er vuil in het waterbed terecht kan komen.

Hoe maak ik mijn waterbed wel schoon?

Voor het leegmaken van uw waterbed, heeft u een waterbedpomp nodig. Deze kunt u huren, als u niet teveel geld daarin wilt investeren en anders kopen. Een waterbed leegpompen zonder pomp is een lastige opgave. Bouwmarkten hebben meestal wel zo'n pomp beschikbaar. Het is belangrijk dat u van tevoren checkt of de slang lang genoeg is. Het water kunt u het beste in de wc laten lopen. De wasbak kan meestal de grote hoeveelheid water niet aan. Ook is het handig om deze klus met zijn tweeën te doen.

Hoe pomp ik mijn watermatras leeg?

Bij de waterpomp zit meestal gebruiksaanwijzing, die u van tevoren goed door moet lezen. Wanneer u zich aan de aanwijzingen houdt, dan kan er bijna niets mis gaan. Als u het waterbed matras hebt leeggepompt, dan is het belangrijk om te checken of er echt geen water of lucht meer in het waterbed zit. Als u wilt weten hoe het bed stap voor stap moet worden leeggepompt, dan kunt u op onze website een stappenplan vinden. Bij persoonlijk advies kunt u contact met ons opnemen.