Veel gestelde vragen over het waterbed hoeslakens

Veel gestelde vragen over het waterbed hoeslakens

Een van de meest onderschatte factoren die een groot effect hebben op het slaapcomfort van je bed, is het hoeslaken. Onze waterbed hoeslakens zijn volledig gemaakt van katoen, veel stretch en voorzien van elastiek voor een soep bed en goede pasvorm. Ze zijn daarmee zowel geschikt voor al onze (water)matrassen en boxsprings met een dikte tot wel 35 cm in maar liefst 15 verschillende kleuren.

Hoeslaken waterbed

Het stretch materiaal is met grote zorg vervaardigd en heeft door de hoogwaardige kwaliteit een lange levensduur. Dit maakt het product een stuk milieuvriendelijker dan veel vergelijkbare hoeslakens. Naast het gemak, de luxe en de lange levensduur van onze hoeslakens, zijn ze ook antiallergisch, te wassen in de wasmachine en kreukherstellend. Daarnaast staan wij zo sterk achter ons hoogwaardige product, dat wij onze hoeslakens voorzien van 2 jaar garantie. Zo bent u altijd gegarandeerd van een uitermate kwalitatief product, omdat wij onze klanten niets anders gunnen dan een goede nachtrust!

Technische specificaties:

  • Materiaal: 97% katoen, 3% elastaan
  • Kwaliteit gewichtsklasse: 195 gram/m2
  • Geschikt voor elk waterbed of matras tot 35cm dikte

De juiste hoeslakenmaat bepalen

Het bepalen van de perfecte maat van uw hoeslaken is vrij simpel. De correcte maat van het hoeslaken is namelijk identiek aan de maat van uw matras. Wij raden u daarom aan om de exacte lengte- en breedtemaat van uw matras aan te houden bij het kopen van een nieuw hoeslaken.

Een te kleine maat zorgt er namelijk voor dat het hoeslaken niet goed past en het laken hierdoor al snel beschadigd en uitgerekt zal raken. Daarmee verliest het materiaal snel haar hoogwaardige kwaliteit. Daarentegen, is een te ruim hoeslaken vaak te los om het matras gevouwen, waardoor deze gaat verschuiven. Dit ligt niet comfortabel en maakt uw bed erg slordig. In beide gevallen levert u dus onnodig kwaliteitsverlies van uw hoeslaken.

Wasinstructies voor uw hoeslaken

  • Was uw hoeslaken niet met andere was met ruwere materialen (zoals handdoeken of spijkerbroeken)
  • Was uw hoeslaken op 30 tot 40 °C
  • Droog uw hoeslaken aan de waslijn

Een van de grootst gemaakte fouten bij het wassen van hoeslakens, is dat veel mensen hun hoeslaken gelijktijdig wassen met was van een ander materiaal zoals bijvoorbeeld handdoeken. Door uw hoeslaken tegelijk te wassen met andere was, lijdt het laken onnodig kwaliteitsverlies, doordat het in de wasmachine aan schuurt tegen andere (ruwe) materialen. Hierdoor ontstaat vaak pilvorming dat de levensduur en comfort van uw laken aanzien aantast. Ons beste advies is daarom: was uw hoeslaken alleen, of samen met andere hoeslakens.

Daarnaast is het voor het langdurig behoud van de kwaliteit van het materiaal goed om het laken zoveel mogelijk te wassen op lage temperaturen (30 tot 40 graden) en met vloeibaar wasmiddel. Alhoewel het wassen op 60 tot 90 graden op het blote oog geen directe consequenties lijkt te hebben, versneld het weldegelijk de slijtage van het materiaal. Ook de droogtrommel mag gebruikt worden, maar hiervoor adviseren we eveneens deze op lagere temperaturen te laten draaien. Het drogen aan de waslijn blijft echter het allerbeste voor het behoud van een zijdezacht en elastisch hoeslaken.