Let op: Vanwege de coronamaatregelen en de feestdagen zijn er op dit moment langere levertijden.

Swipe to the right

Koel bed? 9 Tips voor wanneer het (té) warm in bed is!

Koel bed? 9 Tips voor wanneer het (té) warm in bed is!
2 years ago Geen opmerkingen

In de zomer kent iedereen wel de plaknachten waarbij de temperatuur in de slaapkamer te hoog is. Er zijn diverse opties om het toch koel te krijgen in bed. Een waterbed is daarbij één van de mogelijkheden voor een lekker koel bed. Een goed slaapcomfort is ook in de zomer belangrijk om uitgerust wakker te worden.

Wat kan ik doen voor een koel bed?

  1. Houd rekening met de seizoenen. Gebruik daarom een zomerdekbed van 100% katoen en een goed ventilerende molton. Een zijden zomerdekbed voelt ook koel aan.
  2. Houd overdag de gordijnen gesloten en de ramen dicht.
  3. Zet zodra het afkoelt uw ramen in de avonduren open Eventueel met een ventilator naar buiten gericht.
  4. Een frisse douche voor het slapen gaan werkt verkoelend. Zeker wanneer uw haar nog iets nat is.
  5. Draag een dunne, luchtige pyjama.
  6. Tijdens het slapen verliest u relatief veel vocht. Drink voor het slapen een glas water zodat de vochtbalans op peil blijft.
  7. Een goede airconditioner kan de temperatuur in uw slaapkamer verlagen.
  8. Tegenwoordig is er ook een bed fan verkrijgbaar. Deze unieke bed ventilator blaast een koel briesje onder de lakens door.
  9. Overweeg de aanschaf van een waterbed!

Is een waterbed extra verkoelend in de zomer?

Water is verkoelend, maar is een waterbed ook verkoelend? Wij kunnen deze vraag volmondig met JA beantwoorden. Met een waterbed kunt u zowel zomers als ‘s winters de temperatuur van uw bed optimaal reguleren. Met een split waterbed matras (2 losse watermatrassen in één bed), kan de temperatuur zelfs separaat ingesteld worden. Ideaal wanneer u samen met een partner in één bed slaapt.

Waterbed temperatuur kan individueel ingesteld worden

Hoe kan ik de temperatuur van mijn waterbed regelen?

Een waterbed bevat een verwarmingselement. De luxere carbon waterbed verwarmingselementen hebben een temperatuurbereik van 24°C tot zelfs maximaal 36°C. De iets goedkopere waterbedverwarming heeft een temperatuurbereik van 24°C tot maximaal 32°C.

Wat is de beste temperatuur in de zomer?

In de winter is een temperatuur van 27°C a 28°C een veelgebruikte temperatuursinstelling. Deze temperatuur is gelijk aan de temperatuur van uw huid. In de zomer adviseren wij een temperatuur van 26°C.

Verschil waterbed temperatuur zomer en winter

Bekijk in deze tabel de optimale waterbedtemperatuur in de zomer en in de winter periode.

Waterbed temperatuur winter Waterbed temperatuur zomer
27°C á 28°C 26°C

Tabel 1.

Optimale waterbed temperatuur instellen in zomer

Door de temperatuur lager in te stellen wordt er iets warmte onttrokken aan uw huid. Uw lichaam zal hierdoor afkoelen. De minimale instelling van waterbedverwarming is 24°C. Wij raden het instellen van deze temperatuur af om deze temperatuur te veel warmte onttrekt aan uw lichaam. Dit komt uw nachtrust niet ten goede.

Wanneer u samen met uw partner in één bed slaapt kan de optimale temperatuur verschillen. Met een split waterbed kunt u beiden de voor u meest comfortabele temperatuur instellen. Zo heeft u beiden een comfortabel en heerlijk koel bed!

Meer lezen over het verwarmen van uw waterbed?

benieuwd waarop u moet letten bij het aanschaffen van een verwarmingselement voor uw waterbed? Lees meer in ons blog over waterbedverwarming.