​Help, mijn waterbed stinkt!

​Help, mijn waterbed stinkt!

Waar komt de stank in het waterbed vandaan?

Omdat het water in een waterbed stilstaat, hebben schimmels en algen de vrije ruimte om te groeien. De temperatuur rond de 30 graden Celsius is een aangename leeftemperatuur voor deze kleine diertjes om zichzelf voort te planten. Watermatrassen worden vaak gevuld met leidingwater. Dit water is wel schoon, maar het bevat altijd wel enige vorm van microbiologisch leven. Het aantal microbiologisch leven wat in het water zit, hangt af van de omgeving waar u in woont. In de ene omgeving is het water schoner dan in de andere omgeving. Als dit water afgesloten wordt, zoals in een waterbed, dan kunnen die microbiologische leventjes snel vermenigvuldigen. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de schimmels en bacteriën groeien. Het leven in uw matras is dan ook de veroorzaker van de stank van uw waterbed.

Hoe is de stank te verwijderen?

Op onze website zijn veel producten om de bacteriën tegen te gaan en om de geur te neutraliseren te vinden. Ons advies is om eerst gebruik te maken van onze geurneutralisatie. De geurneutralisator bevat bijzondere micro-organismen, die de stoffen die zorgen voor een onaangename geur biologisch afbreken. Daarna kunt u kiezen uit een van onze relax geuren uw watermatras een aangenaam geur heeft.

Wat wanneer deze schoonmaak niet werkt?

Wanneer de stank niet verdwijnt, kijk dan of u de bovenstaande stappen goed hebt uitgevoerd. Heeft u de stappen allemaal goed doorlopen en stinkt het nog water in uw watermatras nog steeds, dan kunt u de onderstaande stappen doorlopen.

Hoe vervang ik het water in mijn matras?

  1. Kijk in de beschrijving van uw waterbed hoe u het waterbed leeg moet laten lopen.
  2. Laat het waterbed volgens de beschrijving leeglopen.
  3. Vul het waterbed met schoon leidingwater, uit uw kraan.
  4. Laat het waterbed opnieuw leeg lopen en trek het vacuüm. Door het waterbed vacuüm te trekken wordt de viezigheid uit het matras getrokken. Ga niet teveel schudden met het matras, zodat de stabilisatiematten niet van hun plek raken.
  5. Vul het waterbed opnieuw. Kijk in de handleiding hoe veel water u in uw waterbed moet stoppen. Verwijder alle lucht uit het waterbed. De lucht is verwijderd wanneer u op het bed drukt en het water gaat niet klotsen.
  6. Reinig het bed met een vinylreiniger. Verschoon ook uw beddengoed, zodat de stank uit uw hele bed is verwijderd.
  7. Voeg flacon waterbed conditioner toe. Deze kunt u op onze website vinden. De conditioner zorgt ervoor dat het water in het bed schoon blijft

De eerst volgende maand is het goed om het waterbed elke week te ontluchten. Na deze maand hoeft het bed alleen te ontluchten als u klotsend water hoort.

Preventie is beter dan achteraf problemen

Het is belangrijk dat u de algen al een stap voor bent. Als u het schoonmaken van het bed goed volhoudt, dan zullen schimmels, algen en ander microbiologisch leven geen kans krijgen. Bent u op zoek naar een anti algenmiddel voor uw waterbed? Er zijn een aantal handelingen die u kunt doen om microbiologisch leven tegen te gaan in uw waterbed. Denk bijvoorbeeld aan een waterbed conditioner toevoegen aan uw waterbedmatras, een waterbed vinylreiniger voor het matras en een waterbed luchtbinder. Als u meer wilt weten over het onderhouden van uw waterbed, kunt u het blog 'Handige tips voor waterbed onderhoud' lezen.