Handige tips voor waterbed onderhoud

Handige tips voor waterbed onderhoud

U heeft een waterbed gekocht, maar u heeft geen idee hoe u deze moet onderhouden. In dit artikel zullen we een aantal punten bespreken hoe u, uw waterbed het beste kunt onderhouden. Door goede onderhoud te verrichten zult uw waterbed langer mee gaan en frisser ruiken. We hopen u door middel van dit artikel genoeg informatie te kunnen verschaffen omtrent het onderhouden van een waterbed. Mocht u na afloop nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Binnenkant van de matras onderhouden

Als eerst is het belangrijk om het water schoon te houden. Het water die in uw luchtmatras gevuld wordt, is afkomstig vanuit de leiding. Ondanks dat we schoon water hebben blijven er altijd wel microbiologische levens in het water. Door de opsluiting van water in het matras bestaat er een kans dat er bacteriën en schimmels ontstaan. Door deze vorming van schimmels en bacteriën zal er een geur ontstaan die zal stinken. Om dit tegen te gaan kunt u waterbed conditioner toevoegen. Deze conditioner zorgt ervoor dat de vinyl omhulling goed verzorgd blijft en voorkomt dat er schimmels en bacteriën ontstaan. We raden u aan om halfjaarlijks de conditioner toe te voegen aan uw watermatras en deze direct te ontluchten. Wilt u weten hoe u, uw watermatras moet ontluchten? Bekijk dan onze blog omtrent ontluchten.

Zodra u zich aan bovenstaande omschrijving houdt, is het niet nodig om het water te vervangen. Wanneer u beslist uw bed te verplaatsen, dan kunt u beter het water vervangen. Mocht het zo zijn dat er na het toevoegen van de conditioner nog steeds stank ontstaat, dan raden we u aan om ook het water in zijn algeheel te vervangen. De beste manier om het water uit uw watermatras te krijgen is door middel van de zogenoemde waterbed pomp. Let er ook op dat u het waterbed na afloop goed spoelt voordat u nieuwe water inbrengt.

Buiten kant van de matras onderhouden

De kant waar u op slaapt moet ook goed onderhouden worden. Om de buitenkant van uw matras schoon en fris te houden maakt u deze schoon met het waterbed vinylreiniger. Deze reiniger zorgt ervoor dat er weer een frisse geur optreed en dat het vinyl soepel blijft waardoor uw waterbed langer meegaat. We adviseren u om maandelijks de vinyl aan te brengen op de matras en met een zachte doek eroverheen te wrijven.

Om uw watermatras zit een tijk, die zorgt voor bescherming en voor een optimaal slaapcomfort. De tijk is een omhulsel die zorgt voor een optimale temperatuur en vangt tevens het lichaamsvocht en zweet op. De tijk kunt u makkelijk met een doek afnemen zodat deze schoon blijft. De meeste tijken zijn tot 60 graden wasbaar in de wasmachine en geschikt voor de wasdroger. We adviseren u om goed naar de instructies te kijken. Mocht u hier niet helemaal uitkomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts helpen u graag verder!

Een onderhoudsset in combinatie met een waterbed reparatieset is zeker aan te raden om aan te schaffen. In onze webshop vind u diverse producten voor het schoonhouden en het onderhouden van uw waterbed. We zeggen altijd maar, beter voorkomen, dan genezen!

Meer informatie omtrent onderhouden?

We hopen u door middel van dit artikel genoeg geïnformeerd te hebben omtrent het onderhoud van uw waterbed. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u gerust contact op nemen met onze productexperts, die klaar staan om u te helpen!