" />

Hardside of softside waterbed kopen?

Hardside of softside waterbed kopen?

Bij de aanschaf van een waterbed moeten er veel keuzes gemaakt worden. Eén van die keuzes is de keuze voor een softside waterbed of voor een hardside waterbed. In dit artikel geven wij een duidelijke uitleg tussen deze twee typen watermatrassen.

Hardside watermatrassen

Een hardside waterbed is een traditioneel waterbed zoals wij deze al tientallen jaren kennen. Het is een ‘harde’ houten omranding met daarin een watermatras. Deze houten omranding bemoeilijkt het instappen en uitstappen in je waterbed. Door het ontbreken van een isolerende schuimlaag ligt het energieverbruik van dit bedtype aanzienlijk hoger.

Hardside watermatras

Watermatrassen die geschikt zijn voor hardside waterbedden verkopen wij vooral ter vervanging van matrassen in bestaande waterbedden.Hiermee kunt u tegen relatief lage kosten van uw bestaande bed een waterbed maken.

Softside watermatrassen

Een kenmerk van een Softside waterbed is de zachte schuimrand. Deze rand loopt aan de binnenzijde van je waterbed schuin af. Door deze zachte rand wordt het in en uitstappen in je waterbed vergemakkelijkt. Wanneer je bij het bestellen van je watermatras kiest voor een goede stabilisatie dan zal het uitstappen nog makkelijker gaan. Een extra voordeel is de extra isolatie die het schuim geeft. Hierdoor is het energieverbruik lager ten opzichte van een hardside waterbed.

Softside Watermatras

Mooi en verzorgt uiterlijk

Bij een softside waterbed kun je jouw waterbed tijk geheel om het matras plaatsen. Dit geeft een verzorgd en strak uiterlijk aan je waterbed. Bij een hardside waterbed moet je de tijk en het waterbed hoeslaken ‘instoppen’ zoals je gewend bent bij een traditioneel bed.

Een softside waterbed is een logische keuze

Daar waar vroeger standaard gekozen werd voor een hardside waterbed wordt er tegenwoordig het kopen van een waterbed vooral gekozen voor een softside waterbed. Ook wanneer je een hardside waterbed gewend bent is de keuze voor een softside waterbed door de vele voordelen een logische keuze.

Conclusie

Wij adviseren om altijd te kiezen voor een softside waterbed. Hardside watermatrassen worden alleen toegepast bij een bestaande waterbed ombouw met houten rand of wanneer je een watermatras in een bestaand bed wilt plaatsen met ons Silvano Inside waterbed systeem.