Werkdagen vóór 20:00 besteld, morgen gratis in huis
Op voorraad
SKU
7423548642694

Waterbedpomp

Gaat u verhuizen, wilt u uw waterbed verplaatsen of gewoon uw watermatras legen? Dit kunt u gewoon zelf doen door een waterbedpomp te kopen! Het is wel belangrijk om dit te doen met een waterpomp die geschikt is voor watermatrassen, zodat de vezellagen in het watermatras niet beschadigen. De waterbedpomp wordt geleverd inclusief opzetstuk, maar exclusief waterslang.

139,-
Prijs inc. BTW en gratis verzending
Eenvoudig uw watermatras legen
Watermatras legen zonder het te beschadigen
Inclusief opzetstuk
Advies nodig? Bel gratis +31 85 001 28 30
WhatsApp ons +31 85 001 3474

Eenvoudig uw watermatras legen met waterbedpomp

Gaat u verhuizen, wilt u uw waterbed verplaatsen of gewoon uw watermatras legen? Dit kunt u gewoon zelf doen door een waterbedpomp te kopen! Het is wel belangrijk om dit te doen met een waterpomp die geschikt is voor watermatrassen, zodat de vezellagen in het watermatras niet beschadigen. Het is tevens ook niet verstandig om het waterbed leeg te maken zonder pomp. Het watermatras dient namelijk vacuüm gezogen te worden voor het verplaatsen. Met onze zelf aanzuigende waterpomp krijgt u het complete pakket om deze werkzaamheden aan uw waterbed moeiteloos zelf uit te voeren.

De waterpomp wordt geleverd met opzetstuk, maar exclusief waterslang.

Waterbedpomp voor het eerste gebruik

Voor het eerste gebruik van de waterpomp dienen de slangen zoals ontstaand beschreven bevestigd te worden. Lees graag ook eerst de gebruiksaanwijzing van de waterpomp om vertrouwd te raken met het apparaat.

 1. U dient eerst de twee meegeleverde adapters (1 inch binnendraad naar ¾ inch buitendraad) vast te draaien in beide schroefdraden van de waterpomp.
 2. Knip vervolgens van de slang een stuk af van 1,5 meter lang. Bevestig nu de meegeleverde slangkoppelingen aan beide zijden van dit stuk slang. Aan één zijde van de slang wordt met behulp van de zwarte adapter met schroefdraad het vulstuk (waarmee ook leeggepompt wordt) aangesloten. De andere zijde van de slang wordt aangesloten op de zuigmond van de waterpomp.
 3. Eén uiteinde van de rest van de slang dient u te voorzien van een slangkoppeling om deze aan te kunnen sluiten op de bovenste opening van de waterpomp.

Uw waterpomp is nu klaar voor gebruik.

Instructies voor het leegpompen van de watermatrassen met de waterbedpomp:

Heeft u de waterpomp volledig geïnstalleerd, dan kunt u met onderstaande beschrijving uw watermatrassen leegpompen. Het is hierbij wel belangrijk om enkel een elektrische waterpomp te gebruiken zodat de vliezen in het watermatras niet beschadigd raken. Het is ook raadzaam om het waterbed met 2 personen leeg te pompen. Zo weet u zeker dat er niets fout gaat met de afvoer of het waterbed zelf.

 1. Leg uw hand op het watermatras rond de vulopening en druk licht op het matras zodat er water in de vulopening komt te staan. Draai de dop van de vulopening en zorg dat er water in blijft staan. Zo voorkomt u dat er lucht in het watermatras terechtkomt.
 2. Verwijder de buiten- en binnen dop van de vulopening van het watermatras en sluit hierop de waterpomp aan met behulp van de blauwe waterbedadapter.
 3. Draai de bovenste slang open. Vul een klein beetje water in de bovenste opening van de waterpomp om te voorkomen dat deze aan het begin van het proces niet droog pompt. Schroef vervolgens de slang zoals beschreven weer op de opening.
 4. Het andere uiteinde van de slang dient u in een afvoer te steken. Een goede afvoer welke gebruikt kan worden is bijvoorbeeld het toilet, de wasmachine afvoer of een douche put. Zodra de pomp wordt aangezet wordt er druk opgebouwd in de slang. Het is dan ook verstandig om door iemand de slang op zijn plek te laten houden.
 5. Schakel nu de pomp in met de aan- en uitknop. U kunt nu zien dat de waterpomp het watermatras leegpompt.
 6. Laat de pomp aanstaan totdat u duidelijk kunt zien dat de vliezen in het watermatras plat gedrukt worden (er ontstaat een vacuüm) en er nauwelijks water uit de slang komt bij de afvoer. Schakelt u dan de pomp pas weer uit.
 7. Leg de binnenste vuldop klaar en schroef het vulstuk vervolgens open. Druk zo snel mogelijk de binnenste vuldop op de vulopening van het watermatras. Hiermee voorkomt u dat er veel lucht in het watermatras terecht komt. Draai vervolgens ook de buitendop dicht.
 8. U kunt het watermatras nu opvouwen voor transport. Vouw de bovenste en onderste uiteinden over elkaar heen, zodat er een handig pakketje ontstaat. Hoe minder vouwen hoe beter. Bewaar het watermatras niet te lang in deze staat om schimmel en bacteriën te voorkomen.

Technische specificaties

Netaansluiting: 230 V | 50 Hz
Vermogen: 600 W
Max. Afgiftesnelheid: 3600 L / h
Max. opvoerhoogte / druk: 40 m / 4 bar
Max. zuighoogte: 8 m
Max. watertemperatuur: 35 ° C
Zuigaansluiting: 33,3 mm (R1 IG)
Drukaansluiting: 33,3 mm (R1 IG)
Stroomkabel: 1,5 m | H07RN-F

Gerelateerde Berichten

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Waterbedpomp
Uw waardering