​Waterbedden met een Mesamoll 2® watermatras

​Waterbedden met een Mesamoll 2® watermatras

Bij het samenstellen van een Silvano watermatras kunt u kiezen uit standaard DIN EN 71-3 vinyl en uit Mesamoll 2® vinyl. In dit artikelen leggen wij de verschillen uit tussen deze twee vinyltypen.

Wat is Mesamoll 2 ® vinyl?

Mesamoll 2 ® vinyl is een speciaal soort vinyl waarin Mesamoll® II weekmaker wordt gebruikt van Lanxes. Door het toevoegen van dit additief wordt een gezondheidsvriendelijke vinylkwalieit verkregen, zonder schadelijke weekmakers. Daarbij is het vinyl ook nog eens sterk en zeer slijtvast. Het vinyl dat wij gebruiken is speciaal geschikt voor toepassing in waterbedden.

Voordelen en nadelen Mesamoll 2 vinyl

Een Mesamoll 2 waterbed kent veel voordelen en slechts 1 nadeel, de iets hogere prijs

Wat zijn de voordelen van Mesamoll 2 vinyl?

mesamoll 2

Het DIN EN 71-3 vinyl dat wij toepassen in onze watermatrassen is in de basis een zeer hoogwaardig product. Watermatrassen van Silvano DIN EN 71-3 vinyl gaan jarenlang mee en zijn zeer sterk en slijtvast. Naast ons standaard vinyl kunt u bij Silvano tevens Mesamoll 2 waterbedden kopen.

Ten opzichte van standaard vinyl heeft premium Mesamoll 2 vinyl enkele belangrijke voordelen:

  • Silvano Mesamoll 2 ® vinyl is speciaal ontwikkeld voor waterbedden.
  • 10 jaar garantie op Mesamoll 2 ® vinyl, ten opzichte van 5 jaar voor onze standaard vinyl kwaliteit.
  • Het vinyl is dikker en daardoor nog sterker
  • Zeer geschikt voor naadloos lassen van watermatrassen
  • Beter bestand tegen zouten en bacteriën
  • Elasticiteit blijft langer behouden

Uit vergelijkend onderzoek en testen met normaal DEHP vinyl, blijkt dat het Mesamoll 2 vinyl ook na 5 jaar nog in topconditie verkeert. Dit ondanks dat het in de testomgeving aan Noordzee-zouten en Noordzee bacteriën blootgesteld werd. DEHP vinyl bleek daarbij beduidend meer onderhevig aan slijtage door inwerking van zouten en bacteriën. In de praktijk betekent dit dat uw Mesamoll 2 watermatras langer mee gaat in vergelijking tot standaard DEHP vinyl. Mesamoll 2 is het beste vinyl voor uw watermatras!

Wat zijn de nadelen van Mesamoll 2 vinyl?

Mesamoll 2 vinyl kent ook een nadeel. De prijs van een Mesamoll 2 ligt iets hoger in vergelijking tot onze standaard vinyl kwaliteit. Uiteindelijk zullen deze hogere kosten teniet worden gedaan door de langere levensduur van het watermatras. Mits er natuurlijk regelmatig onderhoud wordt gepleegd, zoals het reinigen van de buitenkant van het watermatras met vinylreiniger.

Wat kost Mesamoll 2 vinyl?

De prijs van een Mesamoll 2 vinyl watermatras ligt € 49,- hoger ten opzichte van een standaard waterbed matras. Mesamoll 2 waterbedden hebben doorgaans een langere levensduur waardoor de uiteindelijke kosten lager zullen liggen, gerekend over de gehele levensduur van een waterbed.

Wat doen wij nog meer om het beste watermatras te garanderen voor uw waterbed?

Ten eerste worden onze watermatrassen gelast door ervaren medewerkers. Silvano maakt gebruik van de beste vinyl soorten voor uw watermatras. Het materiaal is niet broos, zeer glad en antibacterieel. Ideaal dus voor toepassing in waterbedden.

Door het toepassen van een extra ISO-NPG toplaag wordt het vinyl praktisch onverwoestbaar. De buitenzijde wordt door deze afwerking extra geïsoleerd en is volledig waterdicht. Ook aan de binnenzijde van uw watermatras worden de vezels van de stabilisatielagen behandeld met een coating. Zo blijven deze in een goede conditie en wordt luchtbelvorming voorkomen. Het loslaten van de stabilisatielagen wordt voorkomen door het handmatig bevestigen van de stabilisatielagen door middel van acht speciale bevestigingen.

Tot 10 jaar garantie op Silvano Waterbedden

Silvano Waterbedden doet er alles aan om uw te verzekeren van het beste watermatras en het beste waterbed. Silvano waterbedden, watermatrassen en onderhoudsproducten zijn het resultaat van jarenlange ervaring, ontwikkeling en verbetering. Wij geven daarom standaard 5 jaar garantie op lasnaden van ons standaard EN71 vinyl en zelfs 10 jaar garantie op lasnaden van Messamoll2 vinyl.

Bekijk onze uitgebreide garantievoorwaarden (silvanowaterbedden.nl/garantie/).