Waterbed tijk wassen en onderhouden

Waterbed tijk wassen en onderhouden

Naast dat een waterbed heerlijk slaapt, is het ook nog eens heel hygiënisch. Het matras van een waterbed kun je makkelijk wassen en daardoor krijgen huisstofmijten geen kans. Veel mensen weten niet goed hoe ze een waterbed schoon moeten houden, waardoor er als nog allergische reacties kunnen ontstaan. Het is belangrijk om het schoonhouden van een waterbed goed bij te houden, zodat je problemen voorkomt. Op welke manier onderhoud je het beste je waterbed?

Tijk en waterbed

's Nachts verliezen we gemiddeld wel een halve liter vocht. Dit trekt samen met de lichaamszouten, haarresten en huidschilfers allemaal in het beddengoed. Een gewoon bed zorgt er bij veel mensen voor dat ze allergische reacties krijgen. Een waterbed is daarom een ideale oplossing voor mensen die deze allergieën ervaren. Het matras van water is ondoordringbaar voor huidschilfers en andere viezigheid en makkelijk schoon te maken met een vinylreiniger. Wanneer u een luxere waterbed heeft, dan zit er vaak een extra afritsbare laag over het matras, zodat vuil nog minder de kans krijgt. Deze extra laag kunt u regelmatig wassen.

Hoe onderhoud ik het waterbed?

Het onderhoud van een waterbed bestaat uit vier stappen:

1. het reinigen van de tijk.

De tijk is de afritsbare laag die om het matras heen zit. In deze laag trekt veel transpiratie en andere vuile stofjes. Als u deze laag elke dag lucht, dan blijft deze fris. Als u iedere dag uw dekbed naar achteren slaat of verwijdert van uw bed, dan verdampt het vocht, doordat het waterbed warmte uitstraalt. Het is belangrijk dat u de waterbed tijk regelmatig wast, ongeveer een keer in de drie maanden. U wast de tijken op dezelfde manier als gewoon beddengoed, in de wasmachine op een lage temperatuur. De tijk wast u op 60 graden Celsius. Als u de tijk gaat wassen, is het handig om een tweede tijk te hebben. Een tijk stopt u niet in de wasdroger, maar hangt u gewoon uit. Daarom is het handig als u een tweede tijk heeft, zodat u makkelijk kan wisselen en wassen.

2. waterbed conditioner toevoegen aan het water

In een waterbed zit leidingwater, wat niet altijd een optimale kwaliteit heeft. Dit ligt aan de omgeving waar u in woont. In de ene omgeving is het water schoner, dan in de andere omgeving. Door een slechte kwaliteit leidingwater, kunnen er algen in het water ontstaan. Om dit tegen te gaan, kunt een conditioner aan uw water toevoegen, zodat er geen algen zullen gaan groeien in uw waterbed. Het is belangrijk om elk half jaar een flesje speciale waterbed conditioner toe te voegen aan het water in uw waterbed.

3. het ontluchten van het matras

In het waterbed kunnen luchtbellen ontstaan in het water. Hierbij komen opgeloste gassen in het water langzaam vrij. Als u klotsend water hoort, dan bevindt zich er lucht in uw bed. Dit kunt u oplossen door uw bed te ontluchten met een ontluchtingspompje. Dit pompje zorgt er voor dat alle luchtbellen uit het water van uw waterbed worden gepompt. Dit pompje kunt u op onze website vinden.

4. het waterbed matras schoonmaken met een vinylreiniger

De buitenkant van het waterbed matras is ook belangrijk om te onderhouden. Deze kunt u schoonmaken met een waterbed vinylreiniger. Het is belangrijk om dit ongeveer een keer in de drie maanden te doen. Vergeet niet de zijkanten van het matras, tussen het matras en tijk, te reinigen. De vinyreiniger kunt u op onze website bestellen.

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw waterbed? Plaats dan hieronder een reactie, zodat wij u verder kunnen helpen door een advies te geven. Als u problemen ervaart met uw waterbed zelf, dan kunt u ons een telefoontje doen.