Waterbed of boxspring bed kopen?

Waterbed of boxspring bed kopen?

U kunt bij Silvano Nederland zowel een waterbed als een boxspring bed kopen. Zowel waterbedden als boxsprings kennen voordelen en nadelen. Wanneer u zich aan het oriënteren bent voor een nieuw bed dan kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wanneer u zelf het slapen in een waterbed heeft ervaren dan is het makkelijker om de keuze te maken.

In dit artikel proberen wij de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten. Ook komen in dit artikel enkele vooroordelen aan bod met betrekking tot het slapen op een waterbed.

Waterbed of boxspring bestellen

4 Vooroordelen over waterbedden

‘Een waterbed is duur in onderhoud’

Een watermatras bevat water. Dit water in combinatie met het verwarmen van een waterbed maakt dit een ideale omgeving voor bacteriën, schimmels en algen. Daarom moet er halfjaarlijks een flesje waterbedconditioner worden toegevoegd aan het water. Dit houdt het water in het watermatras in een optimale conditie.

De buitenzijde van uw waterbed moet maandelijks onderhouden worden met een vinylreiniger. U kunt dit met een zachte doek opbrengen. Hierdoor reinigt u de buitenzijde van het watermatras en blijft het vinyl zacht en soepel.

‘Het verwarmen van een waterbed levert een hoge energierekening op’

Zowel in de zomer als in de winter moet een waterbed verwarmd worden. Dit kost energie. Het verwarmen van moderne waterbedden kost echter aanzienlijk minder energie dan bij de vroegere modellen. Door de softside rand van een softside waterbed wordt een isolerende buitenlaag verkregen. U kunt de onderzijde isoleren met een isolatiemat. De isolatie aan de bovenzijde wordt verkregen door uw dekbed.

Moderne waterbed verwarmingssystemen zoals carbon waterbedverwarming zijn zeer energie efficiënt. De stroomkosten bedragen €100,- en €200,- per jaar. Met daarbij de opmerking dat de warmte in de winter bijdraagt aan de verwarming van uw slaapkamer. De warmte gaat in de winter dus niet verloren.

‘Een waterbed deint’

Deining bij een waterbed is een bekend gegeven. Dit wordt ook wel het waterbed effect genoemd. Wanneer uw partner beweegt dan wordt deze beweging doorgegeven. Moderne waterbedden hebben minder last van deining wanneer aan een aantal basisvoorwaarden wordt voldaan.

Ten eerste moet bij een tweepersoons waterbed gekozen worden voor twee losse watermatrassen. Tussen deze watermatrassen dient een thermo scheidingswand geplaatst te worden. Hierdoor is de temperatuur individueel instelbaar en wordt deining niet of minder doorgegeven. In het watermatras kunnen diverse stabilisatielagen verwerkt worden. Hierdoor kan de deining tot bijna 0 gereduceerd worden!

‘Een waterbed kan niet op een houten vloer geplaatst worden’

Een waterbed is een zwaar bed. Hierdoor wordt vaak de vraag gesteld of je een waterbed wel op een houten vloer kunt plaatsen. Dit is meestal geen probleem! Het gewicht van een waterbed wordt zeer gelijkmatig over de ondergrond verdeeld. Hierdoor is er geen sprake van een puntbelasting, zoals wel het geval is bij een ledikant. In de meeste gevallen, en wanneer uw woning voldoet aan alle bouwvoorschriften dan is het plaatsen van een waterbed op een houten vloer geen probleem!

Voordelen en nadelen van een waterbed

Een waterbed kent voordelen en nadelen. Omdat Silvano zowel boxsprings als waterbedden verkoopt weten wij als geen ander welk bed bij uw past. Neem daarom gerust contact met ons op voor eerlijk en vrijblijvend advies.

Voordelen van een waterbed ten opzichte van een boxspring bed

Een waterbed kent diverse voordelen ten opzichte van een normaal bed.

Duurzaamheid van het matras

Een waterbed slaapt op dag 1 hetzelfde als na 10 jaar. Dit is een groot voordeel. Een standaard matras geeft na verloop van tijd kuilvorming. Bij een waterbed is dit niet het geval!

Temperatuur

De temperatuur van een waterbed is individueel regelbaar. Wanneer u het te koud heeft in bed dan kunt u de waterbed temperatuur iets verhogen. Wanneer u het te warm heeft in bed dan kan de temperatuur verlaagd worden. Bij een boxspring bed is dit lastiger. Zo is een traagschuim matras een relatief warm matras en een pocketvering matras een relatief koud matras.

Drukverlagend matras

Een watermatras is een drukverlagend matras. Ook voor boxsprings zijn drukverlagende matrassen beschikbaar. Bij een waterbed is de stabilisatie zeer specifiek instelbaar.

Allergieën

Een belangrijk voordeel van een watermatras is dat huisstofmijt veel minder kans krijgt. Het vinyl van een watermatras is ondoordringbaar en kan zeer makkelijk gereinigd worden. Vocht, huidschilfers, huisstofmijten en vuil kunnen dus niet doordringen tot de kern. Dit is tegenstelling tot bijvoorbeeld een pocketvering matras. Hier kan huisstofmijt wel doordringen tot in de kern van het matras. Een goed onderhouden waterbed kan dus verlichting geven bij een allergie.

Nadelen van een waterbed ten opzichte van een boxspring bed

Een waterbed kent diverse nadelen ten opzichte van een normaal bed. Bekijk hier enkele nadelen van een waterbed.

Een waterbed verhuizen kost meer tijd en voorbereiding

Een waterbed verhuizen is relatief lastig. Het matras bevat water en moet leeggepompt worden. U moet hiervoor een pomp huren of u kunt een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Een waterbed moet verwarmd worden

Het verwarmen van een watermatras kost energie. Hier zijn stroomkosten aan verbonden. Een boxspring bed hoeft niet verwarmd te worden.

Een waterbed is zwaar

Een waterbed is relatief zwaar. Wanneer uw bed op zijn plek staat dan kunt u deze niet meer eenvoudig verschuiven. Een boxspring is makkelijker te demonteren of te verschuiven. Het gewicht van een waterbed wordt wel goed over de ondergrond verdeeld.

Onderhoud

Een waterbed vergt onderhoud. Halfjaarlijks moet er waterbed conditioner aan het water worden toegevoegd. Ook moet de buitenkant van een watermatras onderhouden worden met vinylreiniger. Deze onderhoudsmiddelen vergen een kleine investering.

Een boxspring is elektrisch verstelbaar

Een waterbed is niet leverbaar als elektrisch verstelbaar bed. Wanneer u een elektrisch verstelbaar bed wenst dan is een elektrisch verstelbaar boxpring bed een goede keuze. Voor zowel boxsprings als waterbedden zijn wél comfortabele zitkussens beschikbaar. Hiermee kunt u bijvoorbeeld rechtop zitten en een boek lezen.