Swipe to the right

Mijn waterbed lekt, wat nu?

Mijn waterbed lekt, wat nu?
6 months ago Geen opmerkingen

Een lekkend waterbed? we weten als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Meestal vloeit het voort door een scherp voorwerp of door vuil dat tussen het watermatras drukt. Door de druk van water in combinatie met het vuil tegen het watermatras kunnen er kleine scheurtjes ontstaan waar water uitkomt. Om dit te voorkomen kunt u het beste de vinyl zo goed mogelijk onderhouden om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw waterbed. Bekijk onze onderhoud blog voor tips hierover.

Hoe kan ik een lek snel opsporen?

Waarschijnlijk voelt u dat uw waterbed vochtig of nat aanvoelt en dat er druppels langs het waterbed lopen. Indien dit het geval is, dan is uw waterbed lek. In veel gevallen begint het met een kleine scheurtje. Het is dus niet zo dat al het water uit uw matras verdwijnt, want een waterbed is altijd voorzien van een veiligheidshoes, die in dit soort ernstige gevallen het meeste opvangt. Daarnaast zoekt water altijd de makkelijkste en het laagste punt op en hierdoor kan het moeilijk zijn om een bepaalde plek op te sporen. We adviseren u ook om in geen enkel geval het water uit de matras te halen!

Hoe repareer ik een waterbed?

Waterbed repareren? Als eerst moet u de stekker uit het stopcontact halen, u wilt immers niet dat er nog stroom op het waterbed staat. Vervolgens haalt u het beddengoed en de tijk van het waterbed af. Nu het waterbed ontruimt is, moet u het watermatras schoonmaken met een schone droge handdoek. Begin altijd bij de bovenkant. Indien het probleem zich niet op de bovenkant bevindt, dan gaat u verder naar de zijkanten. Begin altijd in een hoek en wrijf het schoon. Mocht u de lek niet in een keer vinden, dan begint u opnieuw totdat u de lek heeft gevonden. Probeer niet met geweld te werk te gaan dus vermijdt tillen, trekken en vouwen. U kunt wel het watermatras lichtelijk indrukken om sneller de lek te vinden.

Top u heeft waarschijnlijk de betreffende lek gevonden. Maak de betreffende plek goed droog. Helaas maken we vaak mee dat de gaatjes zo groot als een speldenprik zijn. Het voordeel hiervan is dat je het watermatras eenvoudig kan repareren door middel van een waterbed reparatieset. Zodra de plek goed droog is laat u een druppel lijm in het gaatje vallen en zorgt u ervoor dat het goed droogt. Wanneer de lijm is opgedroogd kunt u nog een stuk vinyl op het gaatje plakken. Na ongeveer 5 minuten is de lijm voldoende opgedroogd. Vervolgens kunt u de stekker weer in het stopcontact steken en uw watermatras is gerepareerd!

Mocht u een lek op de vultuit of de lasnaad hebben, dan is deze helaas niet meer te repareren. Dit zijn helaas de zwakke plekken van een watermatras. U kunt een poging wagen om deze te repareren, maar dit zijn slechts tijdelijke oplossingen. Het aanschaffen van een nieuwe waterbed zult u veel gedoe besparen.

Heeft u nog verdere vragen over het repareren van een waterbed?

We hopen u naar aanleiding van dit artikel genoeg geïnformeerd te hebben hoe u het beste te werk kunt gaan bij het constateren en repareren van uw waterbed. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze waterbed experts helpen u graag telefonisch met uw vragen omtrent het constateren en repareren van een waterbed.

Posted in: Waterbed onderhoud