Lucht in de watermatras en hoe te verwijderen

Lucht in de watermatras en hoe te verwijderen

We krijgen regelmatig telefoontjes van klanten met de vraag wat ze moeten doen als er teveel lucht in het watermatras is. Aan de hand van dit probleem hebben we besloten een artikel te schrijven over de lucht in het watermatras, zodat u perfect geïnformeerd bent, wat u hiertegen kunt doen. Mochten er naar aanleiding van dit artikel nog vragen zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Indien er lucht in uw watermatras bevindt, kan dit erg vervelend zijn. Doordat er lucht in uw waterbed komt zult u sneller een klotsend geluid ervaren en dit ontneemt uw rust tijdens en voor het slapen. Gelukkig is het eenvoudig te verhelpen waardoor uw waterbed weer optimaal slaapt. We zullen dit uitleggen aan de hand van het volgende stappenplan.

1) Lucht uit het watermatras

Als eerst moeten we de lucht uit het watermatras halen. Dit kunt u het beste doen met behulp van een extra persoon. Spreid de matras zo veel mogelijk, zodat het water makkelijk overal in kan vloeien. Indien uw matras gevuld is, gaat u op het matras liggen en rolt u richting de vultuiten toe. Hierdoor zult u het meeste lucht uit uw matras krijgen. Een belangrijk aandachtspunt is wel dat u niet te dicht richting de vultuiten rolt, anders zal er water uit het matras komen.

2) Pomp gebruik

Door de eerste stap zal veel lucht uit uw waterbed matras gehaald zijn. We raden u aan om als nog een pompje te gebruiken. Deze zal veelal meegeleverd zijn met uw waterbed. Een waterbed heeft meestal twee vultuiten. Sluit een van de vultuiten en plaats het pompje op de andere vultuit. Vervolgens moet u, uw pomp met tuit en matras een stukje omhoog tillen. Vervolgens kunt u het pompje aanzetten en de resterende lucht wordt uit uw waterbed gepompt. Tijdens het pompen moet de tweede persoon de lucht richting de vultuit wrijven, hierdoor zal de lucht op zo een effectief mogelijke manier worden bestreden. Let op, er kan water uit de vultuit komen. Zorg er dus voor dat uw pomp beschadigd door water.

Waterbed Ontluchten

Tijdens dit proces moet u de pomp met tuit en het matras rustig laten zakken. Blijf pompen tot de lucht uit uw watermatras is. Indien u ervan overtuigd bent dat er geen lucht meer in de matras bevindt, dan haalt u de pomp uit de tuit en plaatst u de stop op de dop. Er kan bij het sluiten lucht naar binnen komen. Het is daarom aan te raden om het water richting de tuit de drukken. Hierdoor blokkeert u de toegang van binnenkomend lucht.

3) Proces herhalen

We raden u aan om het watermatras nog een keer te ontluchten gedurende 3 weken na de eerste ontluchting. Hierdoor zult u de resterende lucht verwijderen en zal uw watermatras weer in perfecte staat verkeren. Mocht het zo zijn dat u wekelijks lucht blijft wegpompen, dan raden we u aan om contact op te nemen met onze klantenservice.

Heeft u nog vragen? We hopen u door middel van dit artikel genoeg informatie te hebben verschaft omtrent het verwijderen van lucht uit uw waterbed. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bent u niet in het bezit van een pompje? Bekijk dan onze webshop.