Swipe to the right

Zo verbetert u, uw nachtrust!

Zo verbetert u, uw nachtrust!
2 years ago Geen opmerkingen

Op verzoek van veel klanten hebben we besloten om een blog artikel te schrijven met een aantal tips over nachtrust. Deze tips zorgen ervoor dat uw nachtrust beter wordt. Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Als eerst staan we stil bij het ritme. Indien u elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat en opstaat, raakt uw lichaam gewent aan het betreffende tijdstip. Hierdoor zult u makkelijk in slaap vallen en zult u makkelijk opstaan. Daarnaast is een frisse slaapkamer ook een tip die we u graag meegeven. De optimale temperatuur van een slaapkamer bevindt zich op 18 graden Celsius. Het goed ventileren van uw slaapkamer is ook zeker een aanrader, dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw raam op een kiertje te zetten.

Wat we ook vaak merken is dat slaapkamers ook voor andere doeleinde worden gebruikt. Probeer uw slaapkamer alleen te associëren met slapen en vermijd bijvoorbeeld het spelen van computerspelletjes. Deze activiteiten kunt u het beste doen in een andere kamer zoals de woonkamer.

Vermijd tevens ook actieve schermen een uur voor het slapen gaan. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen voor het slapen nog naar beeldschermen kijken. Even snel een app lezen, een serie kijken of de mail lezen en bijwerken. Het betreffende onderzoek heeft tevens aangetoond dat door het kijken naar actieve beelden uw hersens actief blijven. Hierdoor bestaat de kans groot dat u moeilijk in slaap valt. Het minimaliseren van licht is ook een belangrijk punt. Door zo min mogelijk licht in uw kamer te laten, zult u rustiger slapen. Licht wekt uw hersenen op en deze zullen denken dat het al daglicht is. Probeer dit dus te vermijden.

Drink ook niet teveel voordat u gaat slapen. Als u dit doet, ontstaat er een risico dat u 's nachts wakker wordt, omdat u naar de wc moet. Vermijd tevens alcohol. Alcohol zorgt ervoor dat u makkelijk in slaap valt, maar zorgt niet voor een goede nachtrust. Door alcohol zult u minder diep slapen en zult u vaker wakker worden.

We horen ook vaak van klanten dat er diverse cafeïne houdende dranken genuttigd worden voor het slapen gaan. Cafeïne is een opwekkende stof die ervoor zorgt dat u moeilijk kunt slapen en we raden u daarom zeker af om deze te benuttigen voor het slapen. Daarnaast is beweging ook een belangrijk punt. Door goed en veel te bewegen zult uw lichaam op het einde van de dag vermoeid zijn en kunt u makkelijker in slaap vallen.

En last but not least, een goed bed. Uit een enquête op straat bleek dat grotendeels van de geïnterviewde mensen niet tevreden zijn met hun bed, maar er toch op blijven slapen. Een bed dat niet lekker slaapt, zal zorgen voor een slechte nachtrust. We hopen dat u door middel van bovenstaande tips een betere nachtrust kunt pakken.

Mocht u meer informatie willen over een goed en passend waterbed voor een optimale nachtrust, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bedankt voor het lezen en slaap lekker!

-->