De 5 essentiële waterbed toebehoren

De 5 essentiële waterbed toebehoren

Een waterbed is niet compleet zonder accessoires en toebehoren. In dit artikel beschrijven wij de 5 essentiële toebehoren voor uw waterbed zoals waterbed onderhoudsmiddelen en accessoires.

Waterbed onderhoudsmiddelen

Een waterbed moet per definitie goed onderhouden worden. Slecht of onvoldoende onderhoud kan vervelende consequenties hebben. Bijvoorbeeld een waterbed dat aan de buitenzijde stinkt of zelfs de vorming van algen in het water van uw waterbed. Ook de levensduur van een watermatras wordt sterk beïnvloed door het onderhoud. Een schoon watermatras zal minder inwerking hebben van zouten en bacteriën. Hierdoor gaat met watermatras veel langer mee.

Waterbed conditioner

De binnenzijde van het watermatras wordt onderhouden met waterbed conditioner. Dit product onderhoud en beschermt de binnenkant van uw watermatras. Het zorgt ervoor dat algen en bacteriën geen kans krijgen. Waterbed conditioner moet halfjaarlijks worden toegevoegd aan uw watermatras.

Waterbed conditioner

Waterbed conditioner toevoegen aan het watermatras

Waterbed reiniger

Onderhoud aan de buitenkant van een watermatras is ook noodzakelijk. Dit wordt gedaan met vinylreiniger speciaal voor waterbedden. Het product voorkomt uitdroging van het vinyl. Verder zorgt het ervoor dat het oppervlak schoon en fris blijft. Zouten en bacteriën kunnen het vinyl zo niet aantasten. Dit komt de levensduur van uw watermatras ten goede. Wij adviseren om 1 keer per 4 a 6 weken de buitenzijde van uw watermatras te reinigen. Wanneer u gebruikt maakt van een beschermlaag ofwel topliner dan kan dit onderhoud minder frequent plaatsvinden.

Waterbed vinylreiniger

Buitenzijde waterbed reinigen met waterbed vinyl vleaner

Waterbed Verwarming

Wanneer de temperatuur te laag is zag een waterbed te veel warmte aan uw lichaam onttrekken. Elk waterbed moet daarom verwarmd worden. Het verwarmen van een waterbed gebeurd met een verwarmingselement onder uw watermatras.

Wij verkopen voor het verwarmen van uw waterbed 2 typen systemen. U kunt bij Silvano kiezen voor het relatief goedkope keramische waterbedverwarming of de iets duurdere carbon waterbedverwarming. Standaard leveren wij bij onze waterbedden een Delta-K keramische waterbedverwarming mee. Tegen een kleine meerprijs kunt u het verwarmingssysteem upgraden naar een Sigma-K verwarmingselement of een extra luxe digitale carbon waterbed verwarming van het merk Carbon Heater®. Deze zijn verkrijgbaar als analoog systeem en als digitaal systeem.

Waterbed verwarming

Carbon waterbedverwarming plaatsen

Waterbed Tijk

De tijd is een belangrijk element van een waterbed. Een watermatras zak ademt niet. Vocht en lichaamswarmte moeten dus op een andere wijze afgevoerd worden. De speciale waterbed tijk zorgt voor het reguleren van temperatuur en vocht. Kies daarom altijd voor een waterbed tijk van hoge kwaliteit. Alle tijken in onze webwinkel zijn uitstekend geschikt voor waterbedden.

Waterbed tijk

Waterbed tijk plaatsen

Waterbed reparatie

Wanneer uw waterbed lek raakt dan moet er snel gehandeld worden. Daarom leveren wij altijd een waterbed reparatieset mee met onze bedden. Bewaar deze reparatieset goed. Wanneer uw watermatras toch onverhoopt lek raakt dan kunt u deze snel repareren met de bijgeleverde lijm en reparatie vinyl.

Reparatieset voor waterbed

Watermatras reparatie met een Silvano waterbed reparatieset

Waterbed instellen

Het ligcomfort wordt bepaald door de hoeveelheid water en het wel of niet aanwezig zijn van lucht in uw waterbed. U kunt lucht verwijderen met een waterbed ontluchtingspomp. Het inregelen van uw waterbed kunt u zeer precies doen met een waterbed ligcomfort pomp. Met een ligcomfort pomp kunt u een kleine hoeveelheid water verwijderen uit uw watermatras.