Moltons

Bent u op zoek naar de beste waterbed molton? Dan bent u bij Silvano Waterbedden aan het juiste adres. In onze webshop kunt u moltons kopen die speciaal geschikt zijn voor waterbedden Het is echter ook mogelijk om de moltons te gebruiken voor een ‘normaal’ matras. De waterbed moltons uit ons assortiment staan bekend om de hoge kwaliteit. Er worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt, daarom hebben onze waterbed moltons ook een kwaliteit van 190 gr/m2. Hierdoor zal u jarenlang plezier beleven van uw aankoop. Naast de hoogwaardige kwaliteit, is ook de pasvorm fantastisch. Dit komt doordat de molton hoeslakens voorzien zijn van elastiek. Hierdoor kunt u de molton eenvoudig om het watermatras bevestigen. De waterbed moltons zijn natuurlijk verkrijgbaar tegen een scherpe Silvano prijs!

Filteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Waterdichte waterbed molton Cillows
  https://www.silvanowaterbedden.nl/waterdichte-waterbed-molton-cillows" title="
  Waterdichte waterbed molton Cillows
  • Waterdicht
  • Geschikt voor matrassen van 16 t/m 30 cm
  • Hoogwaardige kwaliteit van 190 gr/m2
  Vanaf 29.95
  Prijs incl BTW en gratis verzending
  Meer informatie Werkdagen vóór 20:00 besteld, morgen gratis in huis
 2. Waterbed molton Cillows
  https://www.silvanowaterbedden.nl/waterbed-molton-cillows" title="
  Waterbed molton Cillows
  • Geschikt voor matrassen tot en met 30 cm hoog
  • Hoogwaardige kwaliteit van 190 gr/m2
  • Perfecte pasvorm door elastiek
  Vanaf 38.95
  Meer informatie Werkdagen vóór 20:00 besteld, morgen gratis in huis
 3. Molton kussenbeschermer met rits
  https://www.silvanowaterbedden.nl/molton-kussenbeschermer-met-rits" title="
  Molton kussenbeschermer met rits
  • Verlengt de levensduur van uw hoofdkussen
  • Met rits
  • Wasbaar op 60 graden
  Vanaf 12.95
  Meer informatie Werkdagen vóór 20:00 besteld, morgen gratis in huis

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een molton?

Om uw watermatras te beschermen adviseren wij gebruik te maken van een molton. Maar wat is een molton nou eigenlijk? Een molton plaatst u over het watermatras en daaroverheen komt het hoeslaken. Een molton is een extra beschermlaag die al het vocht opvangt dat u verliest tijdens uw slaap. Een molton is dus erg belangrijk voor het goed onderhouden van uw watermatras. Door altijd een molton hoeslaken te gebruiken, blijft uw watermatras schoon en gaat het langer mee.

Waarom een molton kopen?

Waarom een molton kopen? Omdat het de levensduur van uw watermatras verlengt! Indien u geen gebruik zou maken van een molton komt vocht, vuil en stof terecht op uw watermatras. Dit kan resulteren in scheurtjes waardoor u een nieuw watermatras moet aanschaffen. Ook hoeft u door het gebruik van een molton minder vaak het vinyl te reinigen met een vinyl reiniger.

Wat is het verschil tussen een molton en een hoeslaken?

Zoals reeds benoemd plaatst u het molton hoeslaken onder het hoeslaken. Vaak denken mensen, het hoeslaken vangt al het vocht wel op. Dit is echter een verkeerde gedachte. Een molton reguleert namelijk veel beter vocht dan hoeslakens. Dit komt door het gebruik van andere materialen (vaak een combinatie van katoen en polyester). Een hoeslaken zorgt er voor dat u comfortabel ligt en het molton hoeslaken beschermt tegen vocht, stof en slijtage. Een ander verschil tussen een molton en een hoeslaken is dat een molton altijd wit is. Bij een hoeslaken kunt u allerlei kleuren selecteren die passen bij het design van uw waterbed en slaapkamer.

Is een molton geschikt voor een waterbed?

Het antwoord is ja! Onze waterbed moltons zijn geschikt voor matrassen tot en met 30 cm hoog. Hierdoor kan deze molton eenvoudig om het waterbed bevestigd worden.

Welke molton bestellen?

Welke molton u moet bestellen is afhankelijk van uw type bed. Heeft u een waterbed? Dan raadt Silvano Waterbedden aan om een speciale waterbed molton of matras molton te bestellen. Heeft u een boxspring inclusief topper? Dan raden wij een topper molton aan. Bij een elektrische boxspring moet u een splittopper molton kopen.

Welke afmeting molton hoeslaken kopen?

Bij Silvano Waterbedden is het mogelijk om een molton hoeslaken te kopen in de afmetingen 100x200 cm tot en met 200x220 cm. Voor een perfecte pasvorm adviseert Silvano Waterbedden om dezelfde maat te bestellen als uw watermatras of waterbed. Dus heeft u een waterbed van 140 cm breed en 200 cm lang? Bestel dan een molton hoeslaken 140x200 cm.

Molton wassen

Over het wassen van een molton ontstaan regelmatig wat vragen. Daarom gaan wij onderstaand veelgestelde vragen m.b.t. het wassen van uw molton beantwoorden.

Moet u een nieuwe molton eerst wassen?

Silvano Waterbedden raadt altijd aan om uw nieuwe molton eerst te wassen voor gebruik. Doet u dit niet? Dan bestaat er een kans dat uw nieuwe molton gaat pillen. Pillen zijn kleine bolletjes stof die op uw molton komen. Dit kunt u ook zien bij bijvoorbeeld een stoffen bank waar veel op gezeten is.

Hoe vaak moet u een molton wassen?

Net als bij het overige beddengoed, adviseren wij om het minimaal eens per twee weken te wassen. U verliest namelijk behoorlijk wat vocht tijdens uw nachtrust en door het regelmatig te wassen houdt u het beddengoed lekker fris. Laat de molton en het overige beddengoed niet te lang in de wasmachine liggen, dan kan het namelijk muf gaan ruiken.

Kan u een molton wassen op 60 of 90 graden?

De waterbed molton uit ons assortiment van het merk Cillows mag maximaal gewassen worden op 40 graden. Neemt u echter de waterdichte molton van het merk Cillows, dan mag u de molton wassen tot maximaal 90 graden.

Kan een molton in de droger?

De moltons uit het Silvano Waterbedden assortiment kunnen allemaal in de droger. Wij adviseren echter wel om dat op lage temperatuur te doen. Daarnaast zijn onze waterbed moltons kreukvrij en hoeven ze dus niet gestreken te worden.